Home
Categories
History MCQs
Page 7
History MCQ Questions with answers
Here Important History MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn History mcqs in hindi here.
Learn History MCQs [Page 7
of Department 66]
61) Babur's body was buried in ______________ according to his wish.
(A) kabul
(B) peshawar
(C) delhi
(D) Agra
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) Which one of the following was the small capital of Delhi Sultanate?
(A) Devagiri
(B) Ahmedabad
(C) Jaipur
(D) Kurukshetra
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Marathas got the right after any in death Madhya Pradesh
(A) Ashok
(B) Kanishka
(C) Aurangzeb
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Consider the following statements about Government of India Act 1919:
1. It led to the introduction of diarchy system at the provincial level.
2. It introduced the bicameral or two chamber system at the central level.
Which of the above is/are correct statements?
(A) 1 Only
(B) 2 Only
(C) Both 1 & 2
(D) Neither 1 nor 2
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) Charminar in Hyderabad was built in?
(A) 1591
(B) 1951
(C) 1681
(D) 1861
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) During whose reign, Timur Lang attacked India
(A) Giaasuddin tougal
(B) Muhammad Shah Tughlaq
(C) Muhammad bin Tughluq
(D) Firoz Shah Tughlaq
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Who was the last Mughal emperor?
(A) Babar
(B) Tipu Sultan
(C) Aurangzeb
(D) Bahadur Shah II
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Which of the following was constructed the Panch Mahal of Fatehpur Sikri?
(A) Akbar
(B) Jahangir
(C) Shah jahan
(D) Aurangzeb
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Who built the fort of Aamer?
(A) Akbar
(B) Rajaman Singh
(C) Uda Singh II
(D) Maharana Pratap
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) St. Angela Fort was built by which of the following Portuguese viceroy of India?
(A) Cabral
(B) Nino da Cunha
(C) Albuquerque
(D) Almeida
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of History Department : 66 | Page : 7
Jump to Go
Tags: History mcqs, important mcqs of History, History important History mcqs, mcqs on History, important mcqs on History, mcqs of History