Math MCQ Questions with answers

Here Important Math MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Math mcqs in hindi here.

Learn Math MCQs [Page 5 of Department 24]

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

41) Anita purchased a bicycle at cost of ₹ 3200. She sold it at a loss of ₹ 240. At what price did she sell the bicycle ?

  • (A) ₹ 2960
  • (B) ₹ 2690
  • (C) ₹ 3440
  • (D) ₹ 3360
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

43) By selling a cycle for ₹ 2345, a student loses 19%. His cost price is nearly ?

  • (A) ₹ 4000
  • (B) ₹ 5000
  • (C) ₹ 3000
  • (D) ₹ 3500
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

44) A man loses 10% by selling an article for ₹ 180. At what price should he sell it to gain 10% ?

  • (A) ₹ 220
  • (B) ₹ 217.80
  • (C) ₹ 200
  • (D) ₹ 216
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

45) A calculator is bought for ₹ 350 and sold at a gain of 15%. What will be the selling price of calculator (in ₹) ?

  • (A) 358
  • (B) 375
  • (C) 472
  • (D) 402.50
Correct Answer - Option (D)

Explanation:

Given, CP = ₹ 350 and gain = 15%
∴ SP = [(100 + Gain%) / 100] x CP
= (115/100) x 350 = 115 x (7/2)
= ₹ 402.50

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

47) The owner of a cell phone shop charges his customer 28% more than the cost price. If the customer paid ₹ 8960 for the cell phone, what was the cost price of the cell phone ?

  • (A) ₹ 7800
  • (B) ₹ 7000
  • (C) ₹ 6900
  • (D) ₹ 6850
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

48) Selling price of an article is ₹ 2220 and the per cent profit earned is 20%. What is the cost price of the article ?

  • (A) ₹ 1750
  • (B) ₹ 1876
  • (C) ₹ 1776
  • (D) ₹ 1850
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

49) Rajan sold an articles for ₹ 6000 at a loss of 25%. Find the cost price. ?

  • (A) ₹ 7500
  • (B) ₹ 7200
  • (C) ₹ 8000
  • (D) ₹ 8500
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

50) A fruit-seller buys lemons at 2 for a rupee and sells them at 5 for three rupees What is his gain per cent ?

  • (A) 10%
  • (B) 15%
  • (C) 20%
  • (D) 25%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Math Department : 24 | Page : 5

Jump to

Tags: Math mcqs, important mcqs of Math, Math important Math mcqs, mcqs on Math, important mcqs on Math, mcqs of Math

Attempt 350+ Quizzes on Math

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image