Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 2
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 2
of Department 29]
11) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Kwashiorkor
(B) Cretinism
(C) Marasmus
(D) Goitre
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All except Cretinism are deficiency diseases, while Cretinism is a hormonal disease.
12) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Rabbit
(B) Rat
(C) Mongoose
(D) Cat
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Uncle
(B) Nephew
(C) Brother
(D) Cousin
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
All except Brother are relations based on parents, brothers and sisters.
14) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Stick
(B) Needle
(C) Thorn
(D) Pin
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
All except Stick prick.
15) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Rose
(B) Hibiscus
(C) Dahlia
(D) Marigold
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Complete the series:
206, 221, 251, 296, 356, ?
(A) 416
(B) 426
(C) 430
(D) 431
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Find the missing term:
A, CD, GHI, ? , UVWXYZ
(A) LMNP
(B) NOPL
(C) MNOP
(D) MNOL
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Find the missing term:
113, 225, 449, ?, 1793
(A) 978
(B) 789
(C) 987
(D) 897
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Complete the series
7, 9, 13, 21, 37, ?
(A) 69
(B) 72
(C) 63
(D) 58
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Find the value of question mark
1, 2, 7, ?, 23, 34, 47
(A) 14
(B) 13
(C) 12
(D) 15
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 29 | Page : 2
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning