Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 4
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 4
of Department 29]
31) Choose the correct order of the given alternative : _ c _ bd _ cbcda _ a _ db _ a
(A) adabed
(B) bdbcba
(C) cdbbca
(D) daabbc
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Choose the correct order of the given alternative : a _ cdaab _ cc _ daa _ daa _ bbb _ ccddd
(A) bdbda
(B) bddca
(C) dbbca
(D) bbdac
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Choose the correct order of the given alternative : c _ baa _ aca _ cacab _ acac _ bca
(A) acbaa
(B) bbcaa
(C) bccab
(D) cbaac
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) Choose the correct order of the given alternative : adb _ ac _ da _ cddcb _ dbc _ cbda
(A) bccba
(B) cbbaa
(C) ccbba
(D) bbcad
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) Choose the correct order of the given alternative : _ bcdbc _ dcabd _ bcdbc _ dc _ bd
(A) aaaaa
(B) ccccc
(C) bbbbb
(D) ddddd
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Choose the correct order of the given alternative :
a _ bccb _ ca _ cca _ baab _ c
(A) ababc
(B) abcaa
(C) accab
(D) bacaa
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Choose the correct order of the given alternative :
_ aaba _ bba _ bba _ abaa _ b
(A) aabab
(B) ababa
(C) baaba
(D) bbaba
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Choose the correct order of the given alternative :
a _ abbb _ ccccd _ ddccc _ bb _ ba
(A) abcda
(B) abdbc
(C) abdeb
(D) abcad
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Choose the correct order of the given alternative :
ab _ bcbca _ _ c _ bab
(A) acbc
(B) baaa
(C) abcc
(D) ccaa
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) Deepak said to Nitin, "That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father's wife." How is the boy playing football related to Deepak?
(A) Son
(B) Brother
(C) Cousin
(D) Brother-in-law
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 29 | Page : 4
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning