Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 9
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 9
of Department 29]
81) In each of the following questions, a series is given, with one/two terms missing. Choose the correct alternatives from the given ones that will complete the series.
W-144, ?, S-100, Q-81, 0-64
(A) V-121
(B) U-121
(C) V-128
(D) U-122
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letters series shall complete .
H- JH - IJHHI - HH -JH
(A) IHJI
(B) IHIJ
(C) HIHI
(D) HJHJ
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Complete the series:
7, 18, 40, 73, 117, ?
(A) 161
(B) 172
(C) 183
(D) 150
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Find the value of missing term.
2, 6, 8, 14, 22, 36, ?, 94
(A) 49
(B) 57
(C) 58
(D) 48
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Find the missing term:
6, 7, 15, 46, 185, ?
(A) 1851
(B) 926
(C) 271
(D) 230
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Complete the series:
2.1, 5.2, 8.4, 11.7, 15.1, ?
(A) 18.6
(B) 17.1
(C) 18.4
(D) 17.3
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letters series shall complete .
m _ m _ am _ a _
(A) amaa
(B) ammm
(C) amam
(D) mama
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letters series shall complete .
oopqop_qoo_qo_oqo_pq
(A) poop
(B) opop
(C) oppo
(D) popo
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Find the missing term:
110, 99,86, ?, 54, 35
(A) 67
(B) 81
(C) 75
(D) 71
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Find the missing term:
321, 301, ?, 181, 21
(A) 261
(B) 289
(C) 241
(D) 161
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 29 | Page : 9
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning