Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 10
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 10
of Department 40]
91) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
3, 2, 8, 9, 13, 22, 18, 32, 23, 42
(A) 8
(B) 9
(C) 13
(D) 22
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
196, 169, 144, 121, 101
(A) 101
(B) 121
(C) 169
(D) 196
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
56, 58, 62, 70, 84, 118, 182
(A) 58
(B) 62
(C) 84
(D) 118
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
1, 5, 5, 9, 7, 11, 11, 15, 12, 17
(A) 11
(B) 12
(C) 17
(D) 15
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
25, 36, 49, 81, 121, 169, 225
(A) 36
(B) 49
(C) 169
(D) 225
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Probe
(B) Exploration
(C) Deliberation
(D) Investigation
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
All except Deliberation indicate research.
97) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Nimitz
(B) Yamamoto
(C) Nelson
(D) Montgomery
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Manipur
(B) Kohima
(C) Mizoram
(D) Sikkim
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All except Kohima are names of states, while Kohima is the capital city of Nagland.
99) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Kite
(B) Eagle
(C) Hawk
(D) Vulture
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) Mother
(B) Grandfather
(C) Father
(D) Wife
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
All except Wife are elderly people.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 40 | Page : 10
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning