Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 9
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 9
of Department 40]
81) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, 64
(A) 17
(B) 26
(C) 37
(D) 64
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
125, 126, 124, 127, 123, 129
(A) 126
(B) 124
(C) 123
(D) 129
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
The correct pattern is + 1, - 2, + 3, - 4, + 5.
So, 129 is wrong and must be replaced by (123 + 5) i.e. 128.
83) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 5, 10, 50, 500, 5000
(A) 5
(B) 10
(C) 50
(D) 5000
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
1, 3, 12, 25, 48
(A) 3
(B) 12
(C) 25
(D) 48
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
15, 16, 22, 29, 45, 70
(A) 16
(B) 22
(C) 45
(D) 70
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
8, 14, 26, 48, 98, 194, 386
(A) 14
(B) 18
(C) 98
(D) 194
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
The correct pattern is x 2 - 2.
So, 48 is wrong and must be replaced by (26 x 2 - 2) i.e. 50.
87) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
3, 10, 27, 4, 16, 64, 5, 25, 125
(A) 3
(B) 4
(C) 10
(D) 27
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
1, 5, 9, 15, 25, 37, 49
(A) 9
(B) 15
(C) 25
(D) 37
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
4, 10, 22, 46, 96, 190, 382
(A) 4
(B) 10
(C) 96
(D) 382
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 6, 24, 96, 285, 568, 567
(A) 6
(B) 24
(C) 285
(D) 567
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 40 | Page : 9
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning