Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 5
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 5
of Department 40]
41) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Day
(B) Fortnight
(C) Calendar
(D) Month
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
All other are parts of a calendar.
42) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Triangle
(B) Rectangle
(C) Circle
(D) Square
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Telescope
(B) Transistor
(C) Taperecorder
(D) Telephone
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Pigeon
(B) Crow
(C) Parrot
(D) Kiwi
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
Kiwi is the only flightless bird in the group.
45) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Ear
(B) Kidney
(C) Lungs
(D) Liver
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Volt
(B) Power
(C) Volume
(D) Force
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Kangaroo
(B) Orangutan
(C) Gorilla
(D) Baboon
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
All except Kangaroo are species of apes .
48) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Ball
(B) Speaker
(C) Globe
(D) Sphere
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All others are round objects.
49) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Kleptomania
(B) Schizophrenia
(C) Agoraphobia
(D) Alzheimer's disease
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Centaur
(B) Tortoise
(C) Goat
(D) Lion
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
Centaur is the only imaginary creature in the group.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 40 | Page : 5
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning