Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 4
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 4
of Department 40]
31) Which word does NOT belong with the others?
(A) aorta
(B) heart
(C) liver
(D) stomach
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
The heart, liver, and stomach are all organs of the body. The aorta is an artery, not an organ.
32) Which word does NOT belong with the others?
(A) mayor
(B) lawyer
(C) governor
(D) senator
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
The mayor, governor, and senator are all persons elected to government offices; the lawyer is not an elected official.
33) Which word does NOT belong with the others?
(A) excite
(B) flourish
(C) prosper
(D) thrive
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
Flourish, prosper, and thrive are all synonyms; excite does not mean the same thing.
34) Which word does NOT belong with the others?
(A) seat
(B) rung
(C) cushion
(D) leg
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
Seat, rung, and leg are all parts of a chair. Not all chairs have cushions.
35) Which word does NOT belong with the others?
(A) area
(B) variable
(C) circumference
(D) quadrilateral
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Advise
(B) Counsel
(C) Suggest
(D) Direct
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
All except Direct are synonyms.
37) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Metropolis
(B) Home
(C) Town
(D) Village
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All except Home represent a collection of dwelling units with the required infrastructure.
38) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Microscope
(B) Microphone
(C) Microfilm
(D) Microbe
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Rhea
(B) Trout
(C) Lamprey
(D) Salmon
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) Find the odd number / letters / word from the given alternative.
(A) Turban
(B) Skirt
(C) Sari
(D) Frock
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 40 | Page : 4
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning