Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 1
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 1 of Department 70]
1) Choose the word which is different from the rest.
(A) Cliff
(B) Canyon
(C) Gulch
(D) Gorge
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Choose the word which is different from the rest.
(A) Actor
(B) Artist
(C) Musician
(D) Poet
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Choose the word which is different from the rest.
(A) Sketch
(B) Diagram
(C) Chart
(D) Paper
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) Which metal pollute the air of a big city?
(A) Copper
(B) Chromium
(C) Lead
(D) Cadmium
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) Bell metal is an alloy of
(A) Nickel and Copper
(B) Zinc and Copper
(C) Brass and Nickel
(D) Tin and Copper
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) Water is a good solvent of ionic salts because:
(A) It has a high specific heat
(B) It has no colour
(C) It has a high dipole moment
(D) It has a high boiling point
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) Which of the following is not an isotope of hydrogen?
(A) Tritium
(B) Deuterium
(C) Protium
(D) Yttrium
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) The main constituents of pearls are
(A) Calcium Oxide and Ammonium Chloride
(B) Calcium Carbonate and Magnesium Carbonate
(C) Aragonite and Conchiolin
(D) Ammonium Sulphate and Sodium Carbonate
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) Amalgams are:
(A) Highly coloured alloys
(B) Alloys which contain mercury as one of the contents
(C) Alloys which have great resistance to abrasion
(D) Alloys which contain carbon
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) Which of the following is the lightest metal?
(A) Mercury
(B) Lithium
(C) Lead
(D) Silver
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 1
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT