Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 2
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 2 of Department 70]
11) Which of the following metals remain in liquid for under normal conditions?
(A) Radium
(B) Zinc
(C) Uranium
(D) Mercury
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Potassium Permanganate is used for purifying drinking water, because
(A) It is a sterilising agent.
(B) It dissolves the impurities of water.
(C) It is a reducing agent.
(D) It is an oxidising agent.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) What is the unit for measuring the amplitude of a sound?
(A) Decibel
(B) Coulomb
(C) Hum
(D) Cycles
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Reading of a barometer going down is an indication of
(A) Snow
(B) Storm
(C) Intense heat
(D) Rainfall
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Decibel is the unit for
(A) Speed of light
(B) Radio wave frequency
(C) Intensity of sound
(D) Intensity of heat
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) One fathom is equal to
(A) 6 feet
(B) 6 meters
(C) 60 feet
(D) 100 cm
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Fathom is the unit of
(A) Sound
(B) Depth
(C) Frequency
(D) Distance
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) S Waves can pass through ________.
(A) solids only
(B) gases only
(C) liquids only
(D) all of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) The _____Waves are said to the most damaging to humans.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) The amount of ground displacement in an earthquake is called the _________
(A) focus
(B) slip
(C) dip
(D) none of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT