38500+ Important MCQs for AFCAT

38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.


Learn AFCAT MCQs with answers [Page 18 of Department 70]

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

171) A man takes 6 hours 15 minutes in walking a distance and riding back to starting place. He could walk both ways in 7 hours 45 minutes. The time taken by him to ride back both ways is:

  • (A) 4 hours
  • (B) 4 hours 30 min.
  • (C) 4 hours 45 min.
  • (D) 5 hours
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

172) A man completes a certain journey by a car. If he covered 30% of the distance at the speed of 20kmph. 60% of the distance at 40km/h and the remaining of the distance at 10 kmph, his average speed is:

  • (A) 25 km/h
  • (B) 28 km/h
  • (C) 30 km/h
  • (D) 33 km/h
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

173) From two places, 60 km apart, A and B start towards each other at the same time and meet each other after 6 hour. If A traveled with 2/3
of his speed and B traveled with double of his speed, they would have met after 5 hours. The speed of A is:

  • (A) 4 km/h
  • (B) 6 km/h
  • (C) 10 km/h
  • (D) 12 km/h
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

174) A, B and C start together from the same place to walk round a circular path of length 12km. A walks at the rate of 4 km/h, B 3 km/h and C 3/2
km/h. They will meet together at the starting place at the end of:

  • (A) 10 hours
  • (B) 12 hours
  • (C) 15 hours
  • (D) 24 hours
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

175) Ravi and Ajay start simultaneously from a place A towards B 60 km apart. Ravi's speed is 4km/h less than that of Ajay. Ajay, after reaching B, turns back and meets Ravi at a places 12 km away from B. Ravi's speed is:

  • (A) 12 km/h
  • (B) 10 km/h
  • (C) 8 km/h
  • (D) 6 km/h
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

176) The speed of A and B are in the ratio 3 : 4. A takes 20 minutes more than B to reach a destination. Time in which A reach the destination?

  • (A) 4/3 hours
  • (B) 2 hours
  • (C) 8/3 hours
  • (D) 5/3 hours
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

177) A man covers half of his journey at 6 km/h and the remaining half at 3 km/h. His average speed is

  • (A) 9 km/h
  • (B) 4.5 km/h
  • (C) 4 km/h
  • (D) 3 km/h
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 18

Jump to

TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions, AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT