Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 9
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 9 of Department 70]
81) Idioms and phrases for: Get the ball rolling
(A) To spin the ball
(B) To cheer someone up
(C) To start doing something
(D) To have an active life style
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Fill in the blank with suitable word:
My teacher is the ______ of all.
(A) kindest
(B) kind
(C) kinder
(D) kindly
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) One word substitution for:
Policy of racial discrimination
(A) Inequality
(B) Segregation
(C) Apartheid
(D) Supremacy
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Antonym of word : Treacherous
(A) Deceitful
(B) Disloyal
(C) Faithful
(D) Dangerous
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Idioms and phrases for:
Tongue-in-cheek
(A) A sensational news
(B) To praise wholeheartedly
(C) In an insincere way
(D) To say something hurtful
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Change the voice:
We cannot allow them to run away.
(A) They would not be allowed to run away.
(B) They should not be allowed to run away.
(C) They could not be allowed to run away.
(D) They cannot be allowed to run away.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) Change the voice:
A massive search operation has been launched by the Army to nab the terrorists.
(A) The Army had launched a massive search operation to nab the terrorists
(B) The Army has launched a massive search operation to nab the terrorists
(C) The Army launched a massive search operation to nab the terrorists.
(D) A massive search operation has launched the Army to nab the terrorists.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) Fill in the blank with correct preposition:
He was astonished ______ the sad news.
(A) at
(B) with
(C) to
(D) in
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Antonym of : Commotion
(A) transmission
(B) tranquillity
(C) transparency
(D) transition
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Obstacles mean-
(A) difficulties
(B) races
(C) obstinate
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 9
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT