38500+ Important MCQs for AFCAT

38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.


Learn AFCAT MCQs with answers [Page 8 of Department 70]

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

71) It is very easy
P : a great deal more than one realises
Q : may mean
R : that a phrase that one does not quite understand
S : to persuade oneself
The Proper sequence should be:

  • (A) RSQP
  • (B) SPQR
  • (C) SRQP
  • (D) RQPS
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

72) I was
P : and stay for few days in Delhi
Q : when my father told me
R : very excited
S : that I could go with him
The Proper sequence should be:

  • (A) PQRS
  • (B) RQSP
  • (C) QRSP
  • (D) SPQR
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

73) work is the one thing
P : and without it
Q : that is necessary
R : to keep the world going
S : we should all die
The Proper sequence should be:

  • (A) QPSR
  • (B) RPQS
  • (C) SRPQ
  • (D) QRPS
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

74) The appearance
P : this dinosaurs were at their peak
Q : of the first mammals on the earth
R : at the time when
S : went almost unnoticed

The Proper sequence should be:

  • (A) SRPQ
  • (B) QSRP
  • (C) QRPS
  • (D) RPQS
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

75) By this time
P : at the railway station
Q : reported mass looting
R : reports of violence were flooding in
S : which police dispatches

The Proper sequence should be:

  • (A) RSPQ
  • (B) SPRQ
  • (C) SQRP
  • (D) RSQP
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

76) Then the women
P : lamenting their evil desire
Q : that had brought
R : wept loudly
S : this sorrow upon them

The Proper sequence should be:

  • (A) RPQS
  • (B) RQPS
  • (C) PQSR
  • (D) PRQS
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

77) Women
P : till the other day
Q : who were content being housewives
R : about spending their time cooking
S : now sound apologetic

The Proper sequence should be:

  • (A) PQRS
  • (B) RSPQ
  • (C) QPSR
  • (D) RQPS
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

78) Though he dialled frequently
P : on telephone
Q : my brother could not contact me
R : and had left no information
S : as I had gone out of office

The Proper sequence should be:

  • (A) QPRS
  • (B) SQRP
  • (C) QPSR
  • (D) SPQR
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach English

79) He said
P : here is the cat
Q : throughout the night
R : which had been paying havoc with things
S : that ate the rat

The Proper sequence should be:

  • (A) PSQR
  • (B) PSRQ
  • (C) QPRS
  • (D) QRPS
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 8

Jump to

TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions, AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT