38500+ Important MCQs for AFCAT

38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.


Learn AFCAT MCQs with answers [Page 17 of Department 70]

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III English

161) Change the voice:
They made him a king.

  • (A) A king has been made by him.
  • (B) He was made a king by them.
  • (C) They have been made king by him.
  • (D) He has been made a king by them.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III English

162) Change the voice:
Circumstances will oblige me to go.

  • (A) I will oblige the circumstances and go.
  • (B) I shall be obliged to go by the circumstances.
  • (C) Under the circumstances, I should go.
  • (D) I shall be obliged by the circumstances to go.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III English

164) Change the voice:
Our colleague was given a gift when she retired.

  • (A) Our colleague gave us a gift when she retired.
  • (B) Our colleague was given us a gift when she retired
  • (C) A gift was given to our colleage when she retired.
  • (D) We gave our colleague a gift when she retired.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III English

165) Change the voice:
I don't like people keeping me waiting.

  • (A) I don’t like people are kept me waiting.
  • (B) I don’t like people were kept me waiting.
  • (C) I don’t like being kept waiting.
  • (D) I don’t like people are being kept waiting
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III English

166) Change the voice:
Has a dog ever bitten you?

  • (A) Has a dog ever bites you?
  • (B) Have you ever being bitten by a dog?
  • (C) Are you bitten by a dog?
  • (D) Have you ever been bitten by a dog?
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III English

167) Change the voice:
The king gave him a reward.

  • (A) He was given by the king a reward.
  • (B) He was given a reward by the king.
  • (C) He were given a reward by the king.
  • (D) A reward was given by him to the king.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

168) Two buses start from a bus terminal with a speed of 20 km/h at interval of 10 minutes. What is the speed of a man coming from the opposite direction towards the bus terminal if he meets the buses at interval of 8 minutes?

  • (A) 3 km/h
  • (B) 4 km/h
  • (C) 5 km/h
  • (D) 7 km/h
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

169) Walking 3/4 of his normal speed, Rabi is 16 minutes late in reaching his office. The usual time taken by him to cover the distance between his home and office:

  • (A) 48 min.
  • (B) 60 min.
  • (C) 42 min.
  • (D) 62 min.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

170) Two trains for Mumbai leave Delhi at 6 am and 6.45 am and travel at 100 kmph and 136 kmph respectively. How many kilometers from Delhi will the two trains be together:

  • (A) 262.4 km
  • (B) 260 km
  • (C) 283.33 km
  • (D) 275 km
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 17

Jump to

TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions, AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT