38500+ Important MCQs for AFCAT

38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.


Learn AFCAT MCQs with answers [Page 13 of Department 70]

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

121) A, B, and C alone can do a work in 40 days ,120 days and 36 days respectively. A and B work together for 20 days and leave it incomplete. C carries on the work and complete it alone. How many days did C take to complete the work?

  • (A) 18
  • (B) 12
  • (C) 20
  • (D) 25
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

122) A student scored 32 percent and failed by 8 Marks. If he had scored 36 percent marks, he would have passed by 2 marks. What is the passing score?

  • (A) 75
  • (B) 88
  • (C) 70
  • (D) 68
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

123) When a shopkeeper sells an item for Rs 230, he loses 20 percent. If he sells the item for Rs. 339.5, what percentage of profit will he make?

  • (A) 18
  • (B) 12
  • (C) 20
  • (D) 16
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

124) A and B invested 1/2 and 1/3 of the total capital respectively, the remaining part C invested. If there is a profit of Rs. 9696 at the end of the year, then what is the profit of B?

  • (A) 4848
  • (B) 3232
  • (C) 1616
  • (D) 2424
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

125) A shopkeeper gains 20 percent by giving a discount of 10 percent of the marked price of a toy. If he had given a discount of 20 percent, then what would be his profit percentage?

  • (A) 20/3
  • (B) 25/3
  • (C) 29/3
  • (D) 31/3
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

126) The simple interest for four years is one fourth of the principal. At the same rate, which amount become Rs.450 total amount in 2 years?

  • (A) Rs. 400
  • (B) Rs. 525
  • (C) Rs. 425
  • (D) Rs. 525
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

127) The area covered by a square is 308 square cm. The length of the diagonal of the square is.

  • (A) 16 cm
  • (B) 28 cm
  • (C) 24 cm
  • (D) 22 cm
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

128) Rs 1470 is divided between P and Q and R. If P's part is ¾ of the combined portion of Q and R, then P will get.

  • (A) Rs. 200
  • (B) Rs. 420
  • (C) Rs. 630
  • (D) Rs. 320
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

129) The length, width and height of a rectangular tank are 7 meters, 6 meters and 5 meters respectively, what will be the volume (cubic metre) of this tank?

  • (A) 100
  • (B) 102
  • (C) 210
  • (D) 420
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III Math

130) The length, width and height of a room are 10 meters, 8 meters and 6 meters respectively. What will be the largest bamboo length that can be kept in this room?

  • (A) 10 meter
  • (B) 20 meter
  • (C) 24 meter
  • (D) 10√2 meter
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 70 | Page : 13

Jump to

TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions, AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT