35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 14 of Department 100]

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Chemistry

131) Which of the following is usually not an air-pollutant?

  • (A) Hydrocarbons
  • (B) Sulphur dioxide
  • (C) Carbon dioxide
  • (D) Nitrous oxide
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

The six air pollutants are carbon monoxide, lead, ground-level ozone, nitrogen dioxide, particulate matter, and sulfur dioxide.The combustion of gasoline and other hydrocarbon fuels in automobiles, trucks, and jet airplanes produces several primary air pollutants. Nitrous oxide (N2O), commonly known as laughing gas, is used in surgery and dentistry for its anaesthetic and analgesic effects.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Chemistry

134) The depletion in Ozone layer is caused by ________ .

  • (A) Nitrous oxide
  • (B) Carbon dioxide
  • (C) Chlorofluorocarbons
  • (D) Methane
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Chemistry

136) Atoms of different elements have

  • (A) Same atomic number and same electronic configuration
  • (B) Different atomic number and same eletronic configu-ration
  • (C) Different atomic number and different number of valence electrons
  • (D) Same number of electrons and neutrons
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Geography

137) Smog is likely to occur ________

  • (A) Around valleys
  • (B) Near lakes
  • (C) On calm, clear and cool nights
  • (D) Near the industrial areas
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Smog was common in industrial areas, and remains a familiar sight in cities today. Industrial smog typically exists in urban areas where factories burn fossil fuels such as coal, which creates smoke and sulfur dioxide that mix with fog droplets to create a thick blanket of haze close to the ground.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Geography

138) The cauliflower shape is associated with which of the following cloud formations?

  • (A) Stratus
  • (B) Cumulus
  • (C) Nimbus
  • (D) Cirrus
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

When the top of the cloud begins to look like a head of cauliflower, it's called a cumulus congestus or a towering cumulus. The fluffy, cauliflower-shaped cumulus are one of the most common and distinctive types of cloud. All cumulus clouds develop as a result of convection.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Geography

139) Heat gain through insolation and heat loss through terrestrial radiation are equal approximately at which latitude?

  • (A) 22° W North and South
  • (B) 40° North and South
  • (C) 90° North and South
  • (D) 66° W North and South
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Geography

140) Increase in carbon dioxide in atmosphere causes ________

  • (A) Rise in earth temperature
  • (B) Fall in earth temperature
  • (C) Uniform earth temperature
  • (D) Increase in Ultraviolet rays
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 14

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK