Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 3
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 3 of Department 100]
21) Which is a unit representing the no bits of discrete.
(A) Baud
(B) Byte
(C) Bit
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) The device that can both feed data into and accept data from a computer is
(A) ALU
(B) CPU
(C) Input-Output device
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) The personnel who deals with the computer & its management put together are called
(A) Software
(B) Humanware
(C) Firmware
(D) Hardware
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) A modern digital computer has
(A) Extremely high speed
(B) Large memory
(C) Almost unlimited array
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
A modern digital computer has extremely high speed, large memory and almost unlimited accuracy.
25) Which of the following can store information in the form of microscopic pits on metal disks.
(A) Laser disks
(B) Tape cassettes
(C) RAM cartridge
(D) Punched cards
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) A device for converting handwritten impressions into coded characters & positional coordinates for input to a computer is
(A) Touch panel
(B) Mouse
(C) Wand
(D) Writing tablet
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) A storage system for small amounts of data is
(A) Magnetic card
(B) Magnetic tape
(C) Punched card
(D) Optical mark reader
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) Which is another name for functional language?
(A) Machine
(B) Application language
(C) Low-level language
(D) High-level language
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Compilers and interpreters are themselves
(A) High-level language
(B) Codes
(C) Programs
(D) Mnemonics
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Weight of a body is maximum at the:
(A) Equator
(B) Pole
(C) Subtropics
(D) Tropics
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK