35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 16 of Department 100]

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Geography

151) Twelve constellations referred to as zodiac are ________

  • (A) Signs of Roman gods
  • (B) Imaginary region that encompass the path of the planets
  • (C) A group of stars
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Geography

152) Batholiths and Laccoliths are formations of ________

  • (A) Sedimentary rocks
  • (B) Igneous rocks
  • (C) Metamorphic rocks
  • (D) Polymetamorphosed rocks
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Batholiths and Laccoliths are formations of Igneous rocks. A batholith is the largest of the intrusive bodies. They are larger than 100 square kilometers and usually form granite cores. laccolith is a dome shaped intrusive body that has intruded between layers of sedimentary rock. The rising magma forces the overlying layers to rise up into a dome.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Geography

153) The igneous rocks are formed due to ________

  • (A) Accumulation of sediments at the bottom of sea
  • (B) Granitisation
  • (C) Disintegration of magma
  • (D) Altering of metamorphic rocks
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Geography

154) The Himalayas were formed due to ________

  • (A) Internal pressure of two large land forms
  • (B) Faulting of the earth's crust
  • (C) Folding of the earth's crust
  • (D) Folding of the geo-syncline named Tethys
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

The Himalayas were formed due to folding of the geo-syncline named Tethys. 225 million years ago (Ma) India was a large island situated off the Australian coast and separated from Asia by the Tethys Ocean. So it has orginated from the Tethys Geosyncline . the sediments of this folded due to the northward movement of the Indian plate against the Eurasian Plate.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Geography

155) Japan experiences frequent earth-quakes because it is located ________

  • (A) On the eastern coast of Asia
  • (B) On the meeting point of two plates of the earth's crust
  • (C) Amidst the ocean
  • (D) In the volcanic belt
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

157) Find the odd number / letters / word from the given alternative:

  • (A) Sky : Cloud
  • (B) Purse : Wallet
  • (C) Cupboard : Almirah
  • (D) Chair : Stool
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

158) Find the odd number / letters / word from the given alternative:

  • (A) 29
  • (B) 53
  • (C) 85
  • (D) 125
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

125 is the only number in the group which is a perfect cube.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

159) Find the odd number / letters / word from the given alternative:

  • (A) 13
  • (B) 17
  • (C) 23
  • (D) 37
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Each of the given numbers is a prime number. But the number obtained on reversing the digits of each of the numbers except 23, is also a prime number.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

160) Find the odd number / letters / word from the given alternative:

  • (A) 17
  • (B) 27
  • (C) 29
  • (D) 37
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Each of the numbers except 27, is a prime number.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 16

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK