Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 18
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 18 of Department 100]
171) Beas flows through the State of
(A) Punjab, Haryana and Rajasthan
(B) Punjab, Haryana, and Jammu
(C) Punjab and Himachal Pradesh
(D) Punjab and Haryana
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
The Beas River originates in the Himalayas in Himachal Pradesh and flows through Himachal Pradesh and Punjab before joining the Sutlej River.
It does not flow through Haryana or Rajasthan. So, Beas flows through Punjab and Himachal Pradesh — option (C) .
172) River Cauvery flows through the state of
(A) Madhya Pradesh, Maharashtra and Tamil Nadu
(B) Karnataka, Kerala and Tamil Nadu
(C) Madhya Pradesh, Gujarat and Tamil Nadu
(D) Kerala, Karnataka and Andhra Pradesh
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
173) The Arabian Sea lies to
(A) North-East of India
(B) South-West of India
(C) South-East of India
(D) North-West of India
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
174) Palk Strait separates India from
(A) Pakistan
(B) China
(C) Andaman Island
(D) Sri Lanka
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
175) Lakshadweep Islands are situated in
(A) Arabian Sea
(B) Palk Strait
(C) Indian Ocean
(D) Bay of Bengal
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
176) The territorial waters of India extends up to
(A) 5 nautical miles
(B) 12 nautical miles
(C) 15 nautical miles
(D) 2 nautical miles
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
177) Which of the following States of India do not lie entirely inthe Tropical Zone of the Earth?
(A) Kerala and Tamil Nadu
(B) Gujarat
(C) Karnataka
(D) Maharashtra and Andhra Pradesh
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
178) The Indian States which have common borders with Pakistan are
(A) Gujarat, Himachal Pradesh, Haryana and Jammu & Kashmir
(B) Gujarat, Jammu & Kashmir, Punjab and Rajasthan
(C) Jammu & Kashmir, Haryana, Rajasthan and Punjab
(D) Jammu & Kashmir, Himachal Pradesh, Punjab and Rajasthan
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
179) Which or the following Indian islands lies between India andSri Lanka?
(A) Elephanta
(B) Rameshwaram
(C) Nicobar
(D) Salsette
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
180) A rainshadow region gets
(A) large quantity of rainfall
(B) rainfall six months in a year
(C) rainfall all through the year
(D) scanty or no rainfall
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 18
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK