Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 20
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 20 of Department 100]
191) Which of the following is not a unit of time?
(A) Nano second
(B) Light year
(C) Micro second
(D) Second
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) On a clean glass plate a drop of water spreads to form a thin layer whereas a drop of mercury remains almost spherical because
(A) Density of mercury is greater than that of water
(B) Cohesion of water is greater than its adhesion with glass
(C) Cohesion of mercury is greater than its adhesion with glass
(D) Mercury is a metal
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) Who invented Bakelite?
(A) Charles Goodyear
(B) Leo Hendrik Baekeland
(C) Roy Plunkett
(D) Henry Ford
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) Michael Faraday discovered
(A) Benzene, liquid gases and optical glass
(B) The induction of electric current
(C) Electromagnetism
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Paper is manufactured by
(A) Wood and resin
(B) Wood, sodium and bleaching powder
(C) Wood, calcium, hydrogen sulphite and resin
(D) Wood and bleaching powder
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) Heavy water is
(A) Rain water
(B) Tritium oxide
(C) PH7
(D) Deuterium oxide
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) A dual-layer DVD is valued because it:
(A) Contains a backup of the data stored
(B) Uses a second layer to offer a speed increase
(C) Can hold more data
(D) Creates alternative sound tracks
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) Intensity of sound has
(A) Both subjective and objective existence
(B) No existence
(C) A subject existence
(D) An object existence
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) One should not connect a number of electrical appliances to the same power socket because
(A) This can damage the domestic wiring due to overloading
(B) This can damage the appliances due to overloading
(C) This can damage the electrical meter
(D) The appliance will not get full voltage
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) To select text by shading as you drag the mouse arrow over the text is known as:
(A) To highlight
(B) To fetch
(C) To decode
(D) Clip art
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK