35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 1 of Department 100]

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

1) ITC sells one product at a profit of 20% another at a loss of 20% at the same selling price. , If SP of each article be Rs. 200, what is the amount of loss ?

  • (A) Rs. 10
  • (B) Rs. 16
  • (C) Rs. 16.66
  • (D) none of these
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

2) A wholesaler sells toys at a profit of 20% to a retailer and retailer sells these toys to its customer at a profit of 25%. What is the profit percentage of the retailer?

  • (A) 5%
  • (B) 80%
  • (C) 20%
  • (D) 25%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

3) At kul - kul petrol pump the operator gives 5% less petrol but he sells it at the cost price.What is his profit in this way ?

  • (A) 5%
  • (B) 5.6%
  • (C) 5.26%
  • (D) 4.78%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Monu Rathod • 7.03K Points
Tutor III Math

4) Abhinav save Rs. 25 by getting 6.66% discount on a textbook.What is the amount of money (in Rs.) paid by him ?

  • (A) 450
  • (B) 350
  • (C) 225
  • (D) 375
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

6.66% of MP = 25
⇒ MP = 375
∴ SP = MP - 25 = 350

Y

Yami Thakur • 9.05K Points
Tutor III English

8) Idioms and phrases for - To carry off the bell

  • (A) To call others for help
  • (B) To bag the first position
  • (C) To steal all wealth and flee
  • (D) To trouble others
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yami Thakur • 9.05K Points
Tutor III English

9) Idioms and phrases for - To take the wind out of another's sails

  • (A) To manouevre to mislead another on the high seas
  • (B) To cause harm to another
  • (C) To defeat the motives of another
  • (D) To anticipate another and to gain advantage over him
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yami Thakur • 9.05K Points
Tutor III English

10) Change the speech:
He welcomed me to his house.

  • (A) He said, "Welcome to my house."
  • (B) He said, "Welcome home."
  • (C) He said, "Please come in."
  • (D) He said, "You are welcomed here!"
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 1

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK