35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 17 of Department 100]

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

161) Find the odd number / letters / word from the given alternative:

  • (A) 15
  • (B) 63
  • (C) 143
  • (D) 257
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Each of the numbers except 257, is one less than the square of a certain number.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

162) In a class, there are 18 boys who are over 160 cm tall. If these constitute three-fourths of the boys and the total number of boys is two-thirds of the total number of students in the class, what is the number of girls in the class ?

  • (A) 6
  • (B) 12
  • (C) 18
  • (D) 24
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

163) A father is now three times as old as his son. Five years back, he was four times as old as his son. The age of the son (in years) is

  • (A) 12
  • (B) 15
  • (C) 18
  • (D) 20
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

164) If you write down all the numbers from 1 to 100, then how many times do you write 3 ?

  • (A) 11
  • (B) 18
  • (C) 20
  • (D) 21
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Clearly, from 1 to 100, there are ten numbers with 3 as the unit's digit- 3, 13, 23, 33, 43, 53, 63, 73, 83, 93; and ten numbers with 3 as the ten's digit - 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39.

So, required number = 10 + 10 = 20.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

165) If 100 cats kill 100 mice in 100 days, then 4 cats would kill 4 mice in how many days ?

  • (A) 1 day
  • (B) 4 days
  • (C) 40 days
  • (D) 100 days
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Geography

169) Why is the Delta of the Indus small compared to the Delta of the Ganga?

  • (A) The Indus traverses a shorter distance than the Ganga
  • (B) The Indus is not as broad as the Ganga
  • (C) The path of the Indus is through arid area, whereas the Ganga collects more water alone its path of the sea
  • (D) None of the above
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Geography

170) The Indian riven of the Indus Basin are

  • (A) Sutlej, Beas and Ravi
  • (B) Ganga, Beas and Sutlej
  • (C) Betwa, Sone and Kosi
  • (D) Gomati, Kosi, Gandak
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 17

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK