Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 2
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 2 of Department 100]
11) Change the speech:
He looked at the sky and said, "How beautifully the clouds are floating!"
(A) He looked at the sky and exclaimed with joy that the clouds were floating beautifully.
(B) Looking at the sky he told that the clouds are floating beautifully.
(C) He looked at the sky and said that the clouds very beautifully are floating.
(D) He looked at the sky and said that the floating clouds are beautiful.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Change the speech:
Ram asked me, "How much have you paid for this umbrella?"
(A) Ram asked me how much he had paid for that umbrella.
(B) Ram asked me whether how much I had paid for that umbrella.
(C) Ram asked me how much I had paid for that umbrella.
(D) Ram asked me how much 1 have paid for that umbrella.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Change the speech:
He asked me why I did not come on time the previous day.
(A) He said to me, "Why didn't I come on time yesterday?"
(B) He asked me, "Why didn't you come on time the previous day?"
(C) He asked me, "Why you didn't come on time yesterday?"
(D) He asked me, "Why didn't you come on time yesterday?"
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Change the speech:
He said, "I shall go as soon as it is possible."
(A) He said that he would go as soon as it was possible.
(B) He told he will go as soon as possible.
(C) He asked whether to go as soon as it was possible.
(D) He suggested that he will go as soon as it was possible.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Antonym of DIVERGE
(A) repulse
(B) converge
(C) resurgence
(D) constrict
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Antonym of FORMER
(A) subsequent
(B) later
(C) resultant
(D) latter
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Antonym of DEGENERATE
(A) create
(B) progress
(C) restore
(D) reproduce
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Antonym of WRECK
(A) make
(B) build
(C) restore
(D) relieve
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Antonym of PROFANE
(A) arrogant
(B) benign
(C) respectful
(D) pious
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) A language which is close to that used within the computer is
(A) High-level language
(B) Assembly language
(C) Low-level language
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 100 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK