48000+ Important MCQs for SSC

48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.


Learn SSC MCQs with answers [Page 10 of Department 71]

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

91) If Neena says, “Anita’s father Raman is the only son of my father-in-law Mahipal”, then how is Bindu, Who is the sister of Anita, related to Mahipal?

  • (A) Niece
  • (B) Daughter-in-law
  • (C) Daughter
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

92) Pointing to a man, a woman said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man?

  • (A) Sister
  • (B) Grandmother
  • (C) Daughter
  • (D) Mother
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

93) Pointing out to a photograph, a man tells his friend, “She is the daughter of the only son of my father’s wife.” How is the girl in the photograph related to the man?

  • (A) Mother
  • (B) Sister
  • (C) Daughter
  • (D) Cousin
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

94) Introducing a man to her husband, a woman said, “his brother’s father is the only son of my grandfather.” How is the woman related to his man?

  • (A) Aunt
  • (B) Sister
  • (C) Mother
  • (D) Grandmother
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

95) Pointing to a photograph, person tells his friend, “She is the grand daughter of the elder brother of my father.” How is the girl in the photograph related to his man?

  • (A) Aunt
  • (B) Sister-in-law
  • (C) Sister
  • (D) Niece
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

96) Pointing to a photograph, a lady tells Pramod, “I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle.” How is the speaker related to Pramod’s father?

  • (A) Wife
  • (B) Sister-in-law
  • (C) Sister
  • (D) Mother
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

97) Pointing to a photograph, Vipul said, “She is the daughter of my grandfather’s only son.” How is Vipul related to the girl in the photograph?

  • (A) Cousin
  • (B) Father
  • (C) Brother
  • (D) Data inadequate
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

98) If
(i) M is brother of N;
(ii) Bis brother of N; and
(iii) M is brother of D,
then which of the following statements is definitely true?

  • (A) D is brother of M
  • (B) M is brother of B
  • (C) N is brother of D
  • (D) N is brother of B
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

99) Q is the brother of R;
P is the sister of Q;
T is the brother of S;
S is the daughter of R.
Who are the cousins of Q?

  • (A) S and T
  • (B) Q and T
  • (C) P and T
  • (D) R and P
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pradeep Sikarwar • 9.01K Points
Tutor III Reasoning

100) Lakshmi and Meena are Rohan’s wives. Shalini is Meena’s step daughter. How is Lakshmi related to Shalini?

  • (A) Mother-in-law
  • (B) Mother
  • (C) Step-mother
  • (D) Sister
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 10

Jump to

TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions, SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC