Home
Exams
SSC MCQs
Page 2
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 2 of Department 71]
11) Fill in the blank with suitable word:
He was delighted ………. his brother’s success.
(A) at
(B) in
(C) with
(D) of
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Fill in the blank with suitable word:
Rohit, one of the passengers……………..,board the ill-fated plane, died in the hospital.
(A) in
(B) on
(C) at
(D) with
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Select the most appropriate word/s to fill in the blank.
Only ______ girls were present in the class today.
(A) a few
(B) a lot of
(C) several of
(D) many
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) choose the one which can be substituted for the given words/sentence.
Violation of that which is holy and sacred
(A) bizarre
(B) iniquitous
(C) malevolent
(D) sacrilege
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Select the most appropriate synonym of the given word. JEOPARDY
(A) protection
(B) prevention
(C) peril
(D) promotion
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Select the correctly spelt word.
(A) newclear
(B) nuclere
(C) neuclear
(D) nuclear
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Work against the clock
(A) work in great hurry
(B) work with concentration
(C) work late in the night
(D) work against all problems
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Find the error part:
Vermin (A) / does much harm (B) / to crops (C) / No Error (D)
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) elect the word with the correct spelling.
(A) oxidieser
(B) secreetes
(C) appruval
(D) thespian
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Select the word with the incorrect spelling.
(A) Indefinite
(B) Courteous
(C) Advartise
(D) Periphery
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC