Home
Exams
SSC MCQs
Page 15
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 15 of Department 71]
141) Which of the following Article is Impeachment of President?
(A) 58
(B) 59
(C) 60
(D) 61
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
142) Which of the following is not a state tax?
(A) Wealth Tax
(B) Excise duty on liquor
(C) Sales Tax
(D) Professional Tax
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
143) The concept of Lokpal was taken from-
(A) Britain
(B) America
(C) Sweden
(D) France
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
144) Maanch is a folk dance from–
(A) Haryana
(B) Kerala
(C) Assam
(D) Madhya Pradesh
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
145) Which state is the largest producer of Tobacco in India?
(A) Uttar Pradesh
(B) Karnataka
(C) Andhra Pradesh
(D) Tamilnadu
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
146) Which Veda contains Gayatri Mantra?
(A) Yajur Veda
(B) Atharva Veda
(C) Rigveda
(D) Sama Veda
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
147) What is the principle of life jacket?
(A) It provide oxygen to the drowning person.
(B) It increase persons volume to help him float.
(C) It decreases persons volume to help him float.
(D) A persons can sit on it
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
148) India became a member of the United Nations in_____.
(A) 1963
(B) 1960
(C) 1951
(D) 1945
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
149) Which of the following is necessarily a solo dance?
(A) Kuchipudi
(B) Kathak
(C) Manipuri
(D) Mohiniyattam
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
150) Kinked demand curve is a feature of
(A) Monopsony
(B) Duopoly
(C) Monopoly
(D) Oligopoly
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 15
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC