48000+ Important MCQs for SSC

48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.


Learn SSC MCQs with answers [Page 17 of Department 71]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

161) If “S” denotes “multiplied by”, “V” denotes “subtracted from”, “M” denotes “added to” and “L” denotes “divided by”, then 8 V 10 M 96 L 6 S 9 = ?

  • (A) 140
  • (B) 142
  • (C) 134
  • (D) 144
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

163) Select the correct combination of mathematical signs to replace ‘*’ signs and to balance the given equation:
96*2*20*2*174

  • (A) x - + =
  • (B) ÷ x + =
  • (C) - + x =
  • (D) + + ÷=
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

164) Five girls are sitting facing towards the north. Rekha is between Shalini and Neetu. Pooja is to the immediate right of Neetu and Shalini is to the immediate right of Neha. Who is sitting in the middle?

  • (A) Shalini
  • (B) Neetu
  • (C) Rekha
  • (D) Pooja
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

167) Rahul walks 6km towards south and then he turns right and walks 5km. Again he turns left and walks 7km. In which direction and how far is he from his starting point?

  • (A) South-west, 13.93 km
  • (B) East, 6km
  • (C) North-east, 11.23 km
  • (D) West, 5 km
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

168) Rahul's mother is the only daughter of Monika's father. How is Monika's husband related to Rahul ?

  • (A) Uncle
  • (B) Father
  • (C) Grandfather
  • (D) Brother
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III Geography

169) Which planet of the solar system spins on its axis at the fastest rate?

  • (A) Mercury
  • (B) Earth
  • (C) Jupiter
  • (D) Saturn
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Jupiter is the fastest spinning planet in our Solar System rotating on average once in just under 10 hours. That is very fast especially considering how large Jupiter is. This means that Jupiter has the shortest days of all the planets in the Solar System.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III Geography

170) To a space traveller on moon, the lunar sky during day time appears ________

  • (A) White
  • (B) Blue
  • (C) Black
  • (D) Red
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

The Moon's atmosphere is negligibly thin, essentially vacuum, so its sky is always black, as in the case of Mercury. However, the Sun is so bright that it is impossible to see stars during the daytime, unless the observer is well shielded from sunlight (direct or reflected from the ground).

You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 17

Jump to

TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions, SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC