48000+ Important MCQs for SSC

48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.


Learn SSC MCQs with answers [Page 9 of Department 71]

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III English

81) Change the voice:
Who broke the wall painting?

  • (A) By whom was the wall painting broken?
  • (B) By who was the wall painting broken?
  • (C) By whom had the wall painting been broken?
  • (D) By whom was the wall painting broken?
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

82) A is the son of B. C, B’s sister has a son of D and a daughter E. F is the maternal uncle of D.
How is A related to D?

  • (A) Uncle
  • (B) Brother
  • (C) Nephew
  • (D) Cousin
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

83) A is the son of B. C, B’s sister has a son of D and a daughter E. F is the maternal uncle of D.
How is E related to F?

  • (A) Wife
  • (B) Niece
  • (C) Daughter
  • (D) Sister
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

84) A is the son of B. C, B’s sister has a son of D and a daughter E. F is the maternal uncle of D.
How many nephews does F have?

  • (A) One
  • (B) Two
  • (C) Three
  • (D) Nil
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

85) Pointing to a gentleman, Deepak said, “His only brother is the father of my daughter’s father.” How is the gentleman related to Deepak?

  • (A) Uncle
  • (B) Brother-in-law
  • (C) Father
  • (D) Grandfather
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

86) X introduces Y saying, “He is the husband of the grand daughter of the father of my father.” How is Y related to X?

  • (A) Nephew
  • (B) Brother-in-law
  • (C) Brother
  • (D) Son
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

87) Pointing to the lady on the platform, Manju said, “She is the sister of the father of my mother’s son.” Who is the lady to Manju?

  • (A) Aunt
  • (B) Niece
  • (C) Sister
  • (D) Mother
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

88) Showing the man receiving the prize, Saroj said, “He is the brother of my uncle’s daughter.” Who is the man to Saroj?

  • (A) Uncle
  • (B) Nephew
  • (C) Cousin
  • (D) Son
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

89) Pointing towards a person in a photograph, Anjali said, “He is the only son of the father of my sister’s brother.” How is that person related to Anjali?

  • (A) Father
  • (B) Mother
  • (C) Brother
  • (D) Cousin
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Krishna Sharma • 47.06K Points
Coach Reasoning

90) Pointing to a man in a photograph, Asha said, “His mother’s only daughter is my mother.” How is Asha related to that man?

  • (A) Niece
  • (B) Wife
  • (C) Sister
  • (D) Nephew
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 9

Jump to

TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions, SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC