Home
Exams
SSC MCQs
Page 5
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 5 of Department 71]
41) What is menu is selected to print?
(A) Edit
(B) Special
(C) Tools
(D) File
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
In most software applications (like MS Word, Excel, or Notepad), the "File" menu contains options related to file operations such as:
So, to print a document, you typically go to File > Print .
42) What is a default file extension for all Word documents?
(A) DOC
(B) FIL
(C) TXT
(D) WRD
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) A DVD is example of a (n)
(A) Solid-state storage device
(B) Output device
(C) Optical disk
(D) Hard disk
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Which of the following is an example of an optical disk?
(A) Data bus disks
(B) Memory disks
(C) Magnetic disks
(D) Digital versatile disks
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) The two types of output devices are
(A) Windows 2000 and Windows NT
(B) Keyboard and mouse
(C) Floppy disk and CD
(D) Monitor and printer
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) The main reason to encrypt a file is to
(A) Include it in the start-up sequence
(B) Prepare it for backup
(C) Secure it for transmission
(D) Reduce its size
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Choose the correct antonym of the given word: Minatory
(A) Reassuring
(B) Genuine
(C) Creative
(D) Obvious
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Choose the correct antonym of the given word: Ameliorate
(A) Dissemble
(B) Clasp
(C) Worsen
(D) Increase
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Choose the correct antonym of the given word: Conducive
(A) Helpful
(B) Contributory
(C) Useless
(D) Favourable
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Choose the correct antonym of the given word: Perfunctory
(A) Reckless
(B) Impersonal
(C) Thoughtful
(D) Obligatory
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC