Home
Exams
SSC MCQs
Page 7
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 7 of Department 71]
61) Choose the correct antonym of the given word: Radiate
(A) Absorb
(B) Approach
(C) Tranish
(D) Cool
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) Find the error part:
Sudoku was first designed in the 1970s (A)/by a retired architect(B)/and freelance puzzle constructor. (C)/No error(D)
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Find the error part:
This stamp is only one (A)/ of the design (B)/ever printed.(C)/No error (D).
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Find the error part:
During the last few years (A)/ the company works hard (B)/to modernise its image. (C)/No error(D).
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) Idioms and phrases for: blowing his own trumpet.
(A) clattering
(B) shouting
(C) clamouring
(D) boasting
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) Idioms and phrases for: Achilles’s heel
(A) weak spot
(B) source of strength
(C) what they cherish most
(D) top priority
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Idioms and phrases of bracket part:
He is leaving the USA (for good.)
(A) urgently
(B) permanently
(C) temporarily
(D) immediately
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Improve the bracket part if needed.
Will you (lend me few rupees) in this hour of need?
(A) lend me a little rupees
(B) borrow me a few rupees
(C) lend me a few rupees
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Improve the bracket part if needed.
Five years ago today, I (am sitting) in a small Japanese car, driving across Poland towards Berlin.
(A) was sitting
(B) sat
(C) have been sitting
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Improve the bracket part if needed.
He found a (wooden broken chair) in the room.
(A) wooden and broken chair
(B) broken wooden chair
(C) broken and wooden chair
(D) No improvement
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC