Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 6
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 6
of Department 6]
51) A is maternal grandfather of B , who is daughter of the female H . D is mother of C,who is maternal uncle of B .
how is H related to D ?
(A) sister
(B) brother
(C) daughter
(D) cant be determined
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
52) A is maternal grandfather of B , who is daughter of the female H . D is mother of C,who is maternal uncle of B .
how is D related to B ?
(A) maternal grandfather
(B) maternal aunt
(C) maternal grandmother
(D) maternal uncle
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
53) what will come in place of question mark in the given option ?
3 6 18 72 ? 432 1728
(A) 153
(B) 142
(C) 144
(D) 563
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
54) what will come in place of question mark in the given option ?
8 14 24 40 64 ? 128
(A) 96
(B) 142
(C) 92
(D) 56
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
55) what will come in place of question mark in the given option ?
456 , 455 , 446 , 421 , 372 , 291 , 170 , ?
(A) 26
(B) 156
(C) 1
(D) 3
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
56) In the following number series, a wrong number is given. Find out that wrong number
8 , 13 , 39 , 170.5 , 1015 7628.5
(A) 39
(B) 13
(C) 170.5
(D) 1015
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
57) Find out that wrong number.
7, 9, 16 , 25 , 41, 66, 112 , 173
(A) 173
(B) 112
(C) 25
(D) 41
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
58) Find out that wrong number.
4 , 2, 3.5 , 7.5, 26.25, 118.125
(A) 7.5
(B) 26.25
(C) 3.5
(D) 2
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
59) Find out that wrong number.
16, 4 , 2, 1.5, 1.75, 1.875
(A) 2
(B) 1.5
(C) 1.875
(D) 1.75
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
60) Find out that wrong number.
2, 11 , 38 , 197 , 1172 , 8227, 65806
(A) 38
(B) 197
(C) 1172
(D) 8227
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 6 | Page : 6
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning