You are here: Home / Topics / 20+ SRTs with answers for SSB interview

20+ SRTs with answers for SSB interview

Filed under: SSB on 2021-08-01 20:29:29
1.He met with a serious accident while going on a bicycle, resulting in serious injury to pillion rider and serious damage to his vehicle. He………………………..
  • Took the injured to the nearest hospital locking his vehicle.

2. While going over the bridge over a river with his friends, he found half of the party had crossed the river bridge when suddenly the bridge collapsed. He……………..
  Ans-- Arranged boat for the remaining journey.

3. Due to heavy rains the river was rising and he had to cross the river. He……………
  Ans--Waited for rain to stop and then crossed the river by boat.

4. He saw fire in a village, people were panicking. He…………..
  Ans-- Pacified people, used sand and water and put out the fire with the help  of some of them. Layer, called up the fire brigade.

5. When his close relations refused to help him financially. He…….
 Ans-- Borrowed money from his friends.

6.He was face to face with armed Nagas in the forest. He………….
 Ans-- Gave them his identity through body language and was allowed to move on.

7. As captain of the team, he found his players rather discouraged while playing a match. He………..
 Ans-- Encouraged them

8. While going on a mountaineering trip he found one member of his team was injured and some had got tired because of the longer route taken by the team. He………
 Ans-- Gave first aid to the injured, consulted route map to take the shortest route to continue further movement.

9. During journey, he found some miscreants entering the compartment and trying to loot the passengers. He………….
 Ans-- Overpowered the miscreants along with fellow passengers.

10. Conductor came to check his ticket, but he found that his purse was pick pocketed containing the ticket and cash………….
Ans-- He established his identity, took cash from a fellow passenger in lieu of  cheque and paid his ticket charges.

11. Being the oldest of the family, he found his family was uprooted due to cyclone. He…………
Ans-- He started a small business and rehabiliated the family by arranging all necessary needs.

12. He saw in his native village two groups of people fighting each other for the post of sarpanch. He………..
Ans-- Tactfully persuaded both the groups to follow the electoral rules.

13. At a lonely place. He found a person teasing a girl. He………….
 Ans-- Rushed to the place, challenged the person, who ran away.

14. His car broke down on a lonely place. It was dark. He………….
 Ans-- Used his cell phone, called the helpline.

15. He accompanied by his sister was moving in the market when two persons teased his sister. He……….
Ans-- Made them to stop and apologize.

16. Due to some misunderstanding a close friend hit him. He……..
 Ans-- Coolly removed the misunderstanding with the close friend and later made him apologize.

17. While preparing for his examination his sick father needed a lot of attention. He …………
 Ans-- Managed his time by paying proper attention.

18. His room-mate in the hostel was constantly disturbing him. When he wanted to study. He………
 Ans--  Compromised with him so as to concentrate on his studies.

19. He was asked to speak in a debate whether student whether student union should continue. He…………
Ans-- spoke against union

20. He suddenly saw a snake creeping towards his foot at his house. He……………
Ans--  Killed the snake.

21. He was asked by his instructor to walk on a long distance when he was having fever. He…………
Ans-- Took medicine to control his fever and obeyed the instructor.
About Author:
S
Shyam Dubey     View Profile
I am a good learner. I like posting new questions on this plateform to help other students.