Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 11
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 11 of Department 103]
101) Idioms and phrases:
To hit below the belt
(A) To work confidentially
(B) To harm unfairly
(C) To strike at the exact position
(D) To hit the correct mark
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
102) Idioms and phrases:
To wash one's dirty linen in public
(A) To criticise one's nature in public
(B) To quarrel in the open
(C) To do some ugly work in public
(D) To discuss dirty and scandalous matters of personal nature in the presence of strangers
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
103) Idioms and phrases:
To wrangle over an ass's shadow
(A) To act in a foolish way
(B) To quarrel over trifles
(C) To waste time on petty things
(D) To do something funny
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
104) Idioms and phrases:
To give up the ghost
(A) To suffer
(B) To fight evil forces
(C) To die
(D) To become rational
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
105) Idioms and phrases:
To stand to one's guns
(A) To keep the guns close to oneself even amid danger
(B) To persevere when hardships press
(C) To maintain dignified and unbending attitude
(D) To maintain one's position
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
106) Idioms and phrases:
To smell a rat
(A) To detect bad smell
(B) To misunderstand
(C) To suspect a trick or deceit
(D) To see hidden meaning
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
107) Idioms and phrases: To get cold feet
(A) To run for life
(B) To be afraid
(C) To fall sick
(D) To become discourteous
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
108) Idioms and phrases: A lady's man
(A) A woman-tailor
(B) A lover of woman company
(C) A man working as per a lady's directions
(D) A timid husband
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
109) Idioms and phrases: All Agog
(A) Everbody
(B) All ready
(C) Restless
(D) Almighty
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
110) Idioms and phrases: Hobson's choice
(A) Feeling of insecurity
(B) Accept or leave the offer
(C) Feeling of strength
(D) Excellent choice
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 103 | Page : 11
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT