Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 12
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 12 of Department 103]
111) Idioms and phrases: To take the bull by the horns
(A) To punish a person severely for his arrogance
(B) To grapple courageously with a difficulty that lies in our way
(C) To handle it by fierce attack
(D) To bypass the legal process and take action according to one's own whims
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
112) Idioms and phrases: To take people by storm
(A) To put people in utter surprise
(B) To captivate them unexpectedly
(C) To exploit people's agitation
(D) To bring out something sensational attracting people's attention
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
113) Idioms and phrases: To take a leap in the dark
(A) To take risk
(B) To hazard oneself
(C) To do a task secretly
(D) To do a hazardous thing without any idea of the result
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
114) According to United Nations, which is not a right under Child Rights-
(A) Clean drinking water
(B) Better life style
(C) Education
(D) Marriage
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
115) Martial law is-
(A) Sudden overthrow of a government illegally
(B) A system of rules that takes effect when a military authority takes control of normal administration of justice
(C) Territory under the immediate political control of another state
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
116) A system of rules that takes effect when a military authority takes control of the normal administration of justice is called as-
(A) Coup
(B) Strike
(C) Martial law
(D) Political prisoner
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
117) "The soul of India lives in villages" whose statement is this-
(A) Vinobha Bhave
(B) Jay Prakash Narayan
(C) Jawahr Lal Nehru
(D) Mahatma Gandhi
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
118) What is the name of two chambers of Swiss federal chambers-
(A) Senate and House of representatives
(B) House of Lords and House of Commons
(C) National Council and Council of States
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
119) Who are included in National Development Council-
(A) All members of Central Cabinet
(B) Chief Minister of all States
(C) Members of Estimates Committee
(D) All Central Cabinet Ministers and Chief Ministers of States
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
120) The National Green Tribunal looks after the cases related with-
(A) Criminal Cases
(B) Cases related to conservation and security of historical sites
(C) Civil Cases
(D) Environment and Forest Conservation
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 103 | Page : 12
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT