Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 3
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 3 of Department 103]
21) Fill in the blank with suitable word.
Ramesh is the best ........ all the other players.
(A) into
(B) among
(C) above
(D) between
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Fill in the blank with suitable word.
You are not eligible ......................... this post.
(A) to
(B) for
(C) on
(D) by
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) Fill in the blank with suitable word.
He was fast asleep ........ his bed.
(A) into
(B) in
(C) by
(D) for
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Fill in the blank with suitable word.
Professor Krishna will take ........... as the new Principal tomorrow.
(A) on
(B) of
(C) over
(D) by
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Sandstone, conglomerate, limestone, shalepotash, loess, geyserites, chalk, coal, chert, halite are the examples of:
(A) Igneous rock
(B) Metamorphic
(C) Sedimentary Rocks
(D) None of Above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) The second most important agro based industry of India after textiles is:
(A) Dairy Industry
(B) Pulp Industry
(C) Processed Food Industry
(D) Sugar Industry
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) The industrial region of India which has the predominance of metal industries is:
(A) Penisular Region
(B) Chotanagpur Region
(C) Delta Region
(D) Brahmputra Region
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) The mean thickness of oceanic crust and continental crust is around:
(A) 5 kilometer and 15 kilometer respectively.
(B) 10 kilometer and 30 kilometer respectively.
(C) 5 kilometer and 30 kilometer respectively.
(D) 18 kilometer and 40 kilometer respectively.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Titagarh, Amlai and Nepanagar are known for:
(A) Sugar Industry
(B) Ship Building
(C) Iron and Steel Industry
(D) Paper Industry
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) The radiant energy received by the earth and its atmosphere from the sun is called:
(A) Insolation
(B) Isotherm
(C) Insoenergy
(D) Albedo
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 103 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT