Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 6
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 6 of Department 103]
51) Fill in the blank with suitable word.
We travelled overnight to London and arrived ......... 5o’clock ................. the morning.
(A) at,in
(B) on,in
(C) at,on
(D) by,from
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
52) Fill in the blanks with suitable word.
This election is different .................. mine.
(A) from
(B) with
(C) since
(D) to
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
53) Fill in the blank with suitable word.
I lost my passport ........ the way to India.
(A) in
(B) at
(C) by
(D) on
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
54) Fill in the blank with suitable word.
If you live in a corrupt society, you cannot easily rise ..... the prevailing corruption.
(A) upon
(B) over
(C) above
(D) beyond
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
55) Fill in the blank with suitable word.
Rice is selling ................ five rupees a kilo.
(A) by
(B) with
(C) up
(D) at
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
56) Is there anything interesting ........ the paper today ?
(A) on
(B) by
(C) in
(D) at
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
57) Fill in the blank with suitable word.
I am grateful ........ my friends for their moral support.
(A) for
(B) to
(C) of
(D) with
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
58) Fill in the blank with suitable word.
To reach their village, they have to change ............. a small train at the junction.
(A) on
(B) to
(C) over
(D) into
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
59) Arrangement of the fractions 4/3, −2/9, −7/8 ,5/12 into ascending order is
(A) –2/9 ,– 7/8, 5/12, 4/3
(B) -7/8, -2/9, 5/12, 4/3
(C) -7/8, -2/9, 4/3, 5/12
(D) -7/8, -2/8, 5/12, 4/3
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
60) Which is the largest of the following fractions ? 2/3, 3/5, 8/11 , 11/17
(A) 11/17
(B) 2/3
(C) 3/5
(D) 8/11
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 103 | Page : 6
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT