Home
Exams
SSC MCQs
Page 1
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 1 of Department 71]
1) Improve the bracket part if needed.
He is (addicted to smoke).
(A) addicted to smoking
(B) used to smoke
(C) addicted of smoking
(D) addicted with smoking
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Improve the bracket part if needed.
We used to get up early in the morning, have breakfast and then (went out to play).
(A) go out to play
(B) gone out to play
(C) had gone out to play
(D) had gone out to play
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Find the error part:
Kambli is one of the players (A)/who has been selected (B)/for the test match. (C)/ No error (D).
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) Find the error part:
I found (A) / the two first chapter of the book (B)/ particularly interesting. (C)/No error (D).
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) Idioms and phrases for:
Reading between the lines
(A) Looking for meanings that are not actually expressed
(B) Reading carelessly
(C) Reading with anxiety
(D) Glancing over the lines
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) Idioms and phrases for:
bolt from the blue
(A) something unexpected
(B) something unpleased
(C) something horrible
(D) something unexpected and unpleasant
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) One word substitution for: Belief that war and violence are unjustified-
(A) Neutralisation
(B) Pessimism
(C) Naturalisation
(D) Pacifism
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) One word substitution for: Property handed down after the death of a person-
(A) Legacy
(B) Legend
(C) Patrimony
(D) Inheritance
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) Fill in the blank with suitable word:
The thief explained how he ……….. from the jail.
(A) escapes
(B) had escaped
(C) escaped
(D) has escaped
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) Fill in the blank with suitable word:
On my return from a long holiday, I had to…………. with a lot of work.
(A) catch on
(B) catch up
(C) make up
(D) take up
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 71 | Page : 1
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC