Reasoning MCQ Questions with answers

Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Reasoning mcqs in hindi here.

Learn Reasoning MCQs [Page 4 of Department 20]

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

31) Ravi wants to go to the university. He starts from his home, which is in the East and comes to a crossing. The road to the left ends in a theatre, straight ahead is the hospital. In which direction is the university?

  • (A) North
  • (B) South
  • (C) East
  • (D) West
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

32) Lokesh’s school bus is facing North when it reaches his school. After starting from Lokesh’s house, it turns right twice and then left before reaching the school. What direction was the bus facing when it left the bus stop in front of Lokesh’s house?

  • (A) North
  • (B) South
  • (C) East
  • (D) West
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

33) One morning after sunrise, Gopal was standing facing a pole. The shadow of the pole fell exactly to his right. Which direction was he facing?

  • (A) South
  • (B) East
  • (C) West
  • (D) Data inadequate
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

34) Gaurav walks 20 metres towards North. He then turns left and walks 40 metres. He again turns left and walks 20 metres. Further he moves 20 metres after turning to the right. How far is he from his original position?

  • (A) 20 metres
  • (B) 30 metres
  • (C) 50 metres
  • (D) 60 metres
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

35) A man is facing north-west. He turns 90° in the clockwise direction and then 135° in the anticlockwise direction. Which direction is he facing now?

  • (A) East
  • (B) West
  • (C) North
  • (D) South
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

36) A man is facing north-west. He turns 90° in the clockwise direction and then 135° in the anticlockwise direction. Which direction is he facing now?

  • (A) East
  • (B) West
  • (C) North
  • (D) South
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

37) Kashish goes 30 metrs North, then turns right and walks 40 metres, then again turns right and walks 20 metres, then again turns right and walks 40 metres. How many metres is he from his original position?

  • (A) 10 m
  • (B) 20 m
  • (C) 30 m
  • (D) 40 m
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Reasoning

38) X and Y start moving towards eacgh other from two places 200 m apart. After walked 60 m, B turns left and goes 20 m, then he turns right and goes 40 m. He then turns right again and comes back to the road on which he had started walking. If A and B walk with the same speed, what is the distance between them now?

  • (A) 20 m
  • (B) 40 m
  • (C) 30 m
  • (D) 50 m
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

39) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
ba _ cb _ b _ bab _

  • (A) acbb
  • (B) bacc
  • (C) bcaa
  • (D) cabb
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

40) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
ab _ _ baa _ _ ab _

  • (A) aaaaa
  • (B) aabaa
  • (C) aabab
  • (D) baabb
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 20 | Page : 4

Jump to

Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning

Attempt 600+ Quizzes on Reasoning

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image