Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 9
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 9
of Department 20]
81) Choose out the odd one.
(A) Eagle
(B) Ostrich
(C) Penguin
(D) Kiwi
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Choose out the odd one.
(A) River
(B) Stream
(C) Lake
(D) Brook
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Choose out the odd one.
(A) Kerosene
(B) Petrol
(C) Acetone
(D) Mercury
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Choose out the odd one.
(A) Rhinoceros
(B) Camel
(C) Stag
(D) Buffalo
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Choose out the odd one.
(A) Lizard
(B) Crocodile
(C) Whale
(D) Snake
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) arrange the given words in a meaningful sequence and then choose the most appropriate sequence from amongst the alternatives provided below each question.
1. Birth 2. Death 3. Funeral 4. Marriage 5. Education
(A) 1,3,4,5,2
(B) 2,3,4,5,1
(C) 4,5,3,1,2
(D) 1,5,4,2,3
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) Arrange the following words in meaningful sequence:
1. Sea 2. Rivulet 3. Ocean 4. River 5. Glacier
(A) 4,5,1,2,3
(B) 4,2,3,5,1
(C) 2,1,4,3,5
(D) 2,3,1,5,4
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) Arrange the following words in meaningful sequence:
1. Mother 2. Child 3. Milk 4. Cry 5. Smile
(A) 3,2,1,5,4
(B) 2,4,3,1,5
(C) 1,5,2,4,3
(D) 2,4,1,3,5
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Arrange the following words in meaningful sequence:
1. Index 2. Contents 3. Title 4. Chapters 5. Introduction
(A) 3,2,5,4,1
(B) 5,1,4,2,3
(C) 2,3,4,5,1
(D) 3,2,5,1,4
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Arrange the following words in meaningful sequence:
1. Site 2. Plan 3. Rent 4. Money 5. Building
(A) 1,2,3,5,4
(B) 2,3,5,1,4
(C) 3,4,2,5,1
(D) 4,1,2,5,3
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 20 | Page : 9
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning