Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 8
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 8
of Department 20]
71) Choose out the odd one.
(A) Jupiter
(B) Earth
(C) Mercury
(D) Titan
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Choose out the odd one.
(A) Student
(B) Lecturer
(C) Principal
(D) Teacher
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) Choose out the odd one.
(A) Winds
(B) Current
(C) Lake
(D) River
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Choose out the odd one.
(A) Loongis
(B) Skirts
(C) Trousers
(D) Petticoats
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Choose out the odd one.
(A) Cholas
(B) Pallavas
(C) Cheras
(D) Chandelas
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) Choose out the odd one.
(A) Kitten
(B) Doe
(C) Cub
(D) Infant
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All except Doe are young ones of animals.
77) Choose out the odd one.
(A) Computer
(B) Calculator
(C) Piano
(D) Typewriter
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
Piano is the only musical instrument in the group.
78) Choose out the odd one.
(A) Tongue
(B) Throat
(C) Nose
(D) Ear
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All except Throat are sense organs.
79) Choose out the odd one.
(A) Dinosaur
(B) Sphinx
(C) Unicorn
(D) Mermaid
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
All except Dinosaur are imaginary creatures.
80) Choose out the odd one.
(A) Orange
(B) Apple
(C) Mango
(D) Potato
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
All except Potato are fruits, while potato is a vegetable.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 20 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning