Reasoning MCQ Questions with answers

Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Reasoning mcqs in hindi here.

Learn Reasoning MCQs [Page 5 of Department 20]

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

41) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
ab _ aa _ bbb _ aaa _ bbba

  • (A) abba
  • (B) baab
  • (C) aaab
  • (D) abab
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

42) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
_ nmmn _ mmnn _ mnnm _

  • (A) nmmn
  • (B) mnnm
  • (C) nnmm
  • (D) nmnm
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

43) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
a _ n _ b _ _ ncb _ _ ncb

  • (A) abbbec
  • (B) abebeb
  • (C) bacbab
  • (D) bcabab
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

44) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
a _ ba _ b _ b _ a _ b

  • (A) abaab
  • (B) abbab
  • (C) aabba
  • (D) bbabb
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

45) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
cccbb _ aa _ cc _ bbbaa _ c

  • (A) aebe
  • (B) baca
  • (C) baba
  • (D) acba
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

46) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
bca _ b _ aabc __ a __ caa

  • (A) acab
  • (B) bcbb
  • (C) cbab
  • (D) ccab
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Reasoning

47) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
ab __ d __ aaba __ na _ badna _ b

  • (A) andaa
  • (B) babda
  • (C) badna
  • (D) dbanb
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

48) In a family, each daughter has the same number of brothers as she has sisters and each son has twice as many sister as he has brothers. How many sons are there in the family?

  • (A) 2
  • (B) 3
  • (C) 4
  • (D) 5
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

49) Pointing to a boy, Neha said,” He is the husband of the daughter of my only daughter’s mother’s husband.” How is the boy related to Neha?

  • (A) Husband
  • (B) Brother
  • (C) Son-in-law
  • (D) Father
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

50) Rupesh travels 3 km towards west from a point and then he turns left and travels 13 km. Then again he turns by 45° clockwise direction and travels 14 km straight. Again he turns left and travels 4 km. In which direction is he facing now?

  • (A) North-West
  • (B) South-East
  • (C) North-East
  • (D) Can’t be determined
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 20 | Page : 5

Jump to

Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning

Attempt 600+ Quizzes on Reasoning

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image