Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 1
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 1
of Department 6]
1) From the given alternatives, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.
"Courageous"
(A) Secure
(B) Argue
(C) Course
(D) Grace
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) If WATER is written as YCVGT, then what is written as HKTG ?
(A) IRFE
(B) FIRE
(C) REFI
(D) ERIF
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) If ‘P’ means ‘+’, ‘Q’ means ‘×’, ‘R’ means ‘/’ and ‘S’ means ‘-‘, then
44 Q 9 R 12 S 6 Q 4 P 16 = ?
(A) 36
(B) 124
(C) 25
(D) 112
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) If ‘-‘ stands for ‘addition’, ‘/’ for ‘multiplication’, ‘×’ for ‘subtraction’, and ‘+’ for ‘division’, then which of the following is correct ?
(A) 25 × 12 – 14 / 4 + 6 = 16
(B) 25 – 12 + 14 / 2 × 4 = 15
(C) 25 – 15 + 5 / 4 × 16 = 21
(D) 25 + 11 – 4 / 10 × 6 = 20
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) A man travels 4 km due North, and then travels 6 km due East and further travels 4 km due North. How far is he from the starting point ?
(A) 6 km
(B) 14 km
(C) 8 km
(D) 10 km
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) Find the error part: The teacher as well as the students (a)/ have gone on an excursion (b)/ to Ooty during their summer vacation. (c)/ No Error (d)
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) Find Out the wrong Number.
6 , 91 , 582 , 2940 , 11756 , 35277
(A) 91
(B) 586
(C) 2940
(D) 11756
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) Find Out the wrong Number.
1 , 4 , 27 , 256 , 3122 , 46656
(A) 256
(B) 3122
(C) 46656
(D) 4
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) Find Out the wrong Number.
15 , 18 , 16 , 19 , 17 , 20
(A) 16
(B) 19
(C) 15
(D) 20
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) Find Out the wrong Number.
45 , 15 , 6 , 3 , 2 , 1
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 6 | Page : 1
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning