Reasoning MCQ Questions with answers

Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Reasoning mcqs in hindi here.

Learn Reasoning MCQs [Page 6 of Department 5]

R

Ranjeet • 34.60K Points
Instructor I Reasoning

51) Raj told Chandani, ” Your mother’s husband’s sister is my aunt”. How is Chandani related to Raj ?

  • (A) Daughter
  • (B) Sister
  • (C) Grand daughter
  • (D) Mother
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Shivam • 8.86K Points
Tutor III Reasoning

52) Neelu, who is Mohit’s daughter, says to Bindu, “Your mother Reeta is the Youngest sister of my father, who is the third child of sohanji”. How is Sohanji related to Bindu ?

  • (A) Maternal Uncle
  • (B) Father
  • (C) Grand Father
  • (D) Father-in-law
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

53) Six colleagues are sitting in a circle and are facing the center of the circle. Diana is between Pushkar and Padma. Priyanka is between Mahesh and Lucky. Pushkar and Mahesh are opposite to each other. Who is sitting opposite to Priyanka ?

  • (A) Pushkar
  • (B) Diana
  • (C) Padma
  • (D) Lucky
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

54) Six colleagues are sitting in a circle and are facing the center of the circle. Diana is between Pushkar and Padma. Priyanka is between Mahesh and Lucky. Pushkar and Mahesh are opposite to each other. Who is just right to Padma ?

  • (A) Diana
  • (B) Lucky
  • (C) Pushkar
  • (D) Priyanka
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

56) Rampal said to Arjun, I defeat the only brother of my grandmother‘s daughter yesterday. Who got defeat by Rampal ?

  • (A) Son
  • (B) Father
  • (C) Brother
  • (D) Father-in-law
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

57) Four pairs of words are given below out of which three are alike in some manner and one is different. Which is different from the rest ?

  • (A) Steel : Utensils
  • (B) Bronze : Statue
  • (C) Duralumin : Aircraft
  • (D) Wood : Rails
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

59) Gunjan said while pointing towards a man in a portrait, “My mother is the only daughter of his mother”. How does Gunjan is related to the man ?

  • (A) Nephew
  • (B) Sister
  • (C) Wife
  • (D) Niece
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

60) In a certain code language, if EXECUTIVE is coded as 5351695 and SCRIPT is coded as 714279, then EXIST will be coded as ?

  • (A) 23579
  • (B) 97532
  • (C) 23597
  • (D) 53279
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 5 | Page : 6

Jump to

Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning

Attempt 600+ Quizzes on Reasoning

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image