Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 7
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 7
of Department 5]
61) Shamita said while introducing a man, “He is the only son of my mother’s mother”. How does Shamita is related to that man ?
(A) Mother
(B) Aunt
(C) Sister
(D) Niece
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) In a certain code language, if CHECK is coded as 97294 and QUERY is coded as 51238, then CHERRY will be coded as ?
(A) 729833
(B) 792338
(C) 972338
(D) 338972
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) In a certain language, SCARCE is coded as CSRAEC, how is STABLE coded in that code ?
(A) TBSAEL
(B) BTSAEL
(C) BTELSA
(D) TSBAEL
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Select the related letters/words/numbers from the given alternatives.
BFJN : KOSW : : DHLP: ?
(A) FJNR
(B) MQUY
(C) NRVZ
(D) CGKO
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) BPTF : ESWI: : ? : GDRY
(A) DAOV
(B) DVAQ
(C) VADO
(D) ADVO
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) Complete the series - 60 : 24 :: 480 : ?
(A) 74
(B) 185
(C) 192
(D) 56
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Which one of set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
ab_b_cbacba_ba_cabcb
(A) cbbb
(B) bccb
(C) acbc
(D) caba
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Find the odd word / number / number pair from the given alternatives.
(A) Cyclone
(B) Famine
(C) Flood
(D) Earthquake
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Find the odd word / number / number pair from the given alternatives.
(A) Nullify
(B) Expunge
(C) Enforce
(D) Revoke
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Find the odd word / number / number pair from the given alternatives.
(A) 2401
(B) 149
(C) 49
(D) 343
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 5 | Page : 7
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning