Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 8
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 8
of Department 5]
71) Complete the series : AER, DIT, GMV ?
(A) JQX
(B) QJX
(C) XJQ
(D) JXQ
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Complete the series : 3, 11, 38, 102 , 227, ?
(A) 487
(B) 474
(C) 443
(D) 245
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) What number will come in place of question mark? : 3, 15, 8, 24, 15, 35, ? 48, 35,
(A) 46
(B) 22
(C) 24
(D) 65
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Arun is heavier than Govind, Manoj is lighter than john. Pravin is heavier than john but lighter Than Govind. who is the heaviest?
(A) John
(B) Arun
(C) Pravin
(D) Govind
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Rama is sallu ‘s brother ,Heera is sallu’s sister’s only son. Heera married Rama,s daughter .what is the relation between Rama and Neha, who is Heera ‘s daughter ?
(A) Father – daughter
(B) mother -daughter
(C) Uncle -niece
(D) grandfather-granddaughter
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) From the given alternatives, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.
KNOWLEDGE
(A) WONDER
(B) WEALTH
(C) FETCH
(D) WEDGE
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Put the correct mathematical signs in the following equation from the given alternatives.
(8 * 5 * 6) * 10 *24
(A) × × ÷ =
(B) + ‒ = ×
(C) × ‒ ÷ =
(D) × + ÷ =
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) Complete the series : F : 216 : : L : ?
(A) 1728
(B) 1700
(C) 1600
(D) 1723
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Complete the series: MOUSE : KPSTC : : LIGHT : ?
(A) MGHFU
(B) JGEFR
(C) JJEIR
(D) MJHIU
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Which one of set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
_bcab_cabc_abca_b
(A) abca
(B) aabc
(C) bbca
(D) abac
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 5 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning