43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 1 of Department 167]

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

4) A man starts from a point, walks 15 metres towards East, turns left and walks 10 metres, turns right again and walks. Towards which direction is he now walking?

  • (A) North
  • (B) East
  • (C) West
  • (D) South
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

5) A girl leaves from her home. She first walks 30 m in North–West direction and then 30 m in South– West direction. Next, she walks 30 m in South–East direction. Finally, she turns towards her house. In which direction is she moving?

  • (A) North–West
  • (B) South–East
  • (C) South–West
  • (D) North–East
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

6) ‘X’ is in the East of ‘Y’ which is in the North of ‘Z’. If ‘P’ is the East of ‘Z’ then in which direction of ‘X’, is ‘P’:

  • (A) South-West
  • (B) South-East
  • (C) South
  • (D) West
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

7) A man starts for his office in the North direction. He turns to his left, and then to his right, and again to his right. In which direction will he be facing?

  • (A) South
  • (B) West
  • (C) East
  • (D) North
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

8) A man starts his journey facing the sun early morning. He then turns right and walks 2 km. He then walks 3 km after turning right again. Which is the direction he is facing now?

  • (A) North-East
  • (B) North
  • (C) West
  • (D) South
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

9) Rimpy on the way to her school starts walking from her home toward south. After walking 15 meters she turns towards north. After walking 20 meters, she turn towards east and walks 10 meters. She then turns towards south and walks 5 meters. How for is she from his original position and in which direction

  • (A) 10 meters, East
  • (B) 10 meters, South-East
  • (C) 10 meters, West
  • (D) 10 meters, North-east
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

10) An ant movers 10 cm towards east and turns to the right hand moves 3 cm. Then it moves to its right and moved 3 cm. It then turns to his left and moves 2 cm. Finally it turns to his right and travel's 7 cm. how for and in which direction it is now from the starting point?

  • (A) 10 cm, East
  • (B) 9 cm, North
  • (C) 8 cm, West
  • (D) 5 cm, West
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 1

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL