43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 18 of Department 167]

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

171) A daily-wage laborer was engaged for a certain number of days for ₹ 5,750; but being absent on some of those days he was paid only ₹ 5,000. What was his maximum possible daily wage?

  • (A) ₹ 125
  • (B) ₹ 250
  • (C) ₹ 375
  • (D) ₹ 500
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

172) A can do a work in 12 days and B in 16 days. If both of them work together to do the work and get ₹ 2100, find the share of each.

  • (A) 800, 1700
  • (B) 900, 1200
  • (C) 1200, 900
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

173) A can do a work in 20 days. After 5 days he is joined by B and they together finish the work in next 10 days. If the total amount paid for the work is ₹ 1600, find the share of each.

  • (A) ₹ 375
  • (B) ₹ 387
  • (C) ₹ 400
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

174) A, B and C contract to do a work for ₹ 4200. A can do the work in 6 days, B in 10 days and C in 12 days. If they work together to do die work, what is the share of each?

  • (A) 1000 1200 2000
  • (B) 1100 1100 2000
  • (C) 1000 2000 1200
  • (D) 2000 1200 1000
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

175) 2 men and 1 woman can complete a piece of work in 14 days while 4 women and 2 men can do the same work in 8 days. If a man gets ₹ 60 per day, what should be the wages per day of a woman?

  • (A) ₹ 30
  • (B) ₹ 35
  • (C) ₹ 40
  • (D) ₹ 50
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

176) A man and a boy received ₹ 800 as wages for 5 days for the work they did together. The man’s efficiency in the work was three times that of the boy. What are the daily wages of the boy?

  • (A) ₹ 76
  • (B) ₹ 56
  • (C) ₹ 44
  • (D) ₹ 40
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

177) A can do a work in 15 days. A and B together do the same work in 10 days. If they are paid ₹ 1500 for the work, how should the money be divided between A and B?

  • (A) 1000, 500
  • (B) 500, 1000
  • (C) 750, 750
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

T

Tina Singh • 11.19K Points
Tutor II Math

178) A, B and C undertake to do a work for ₹ 480. A and B together do 5/ 8 of the work and the remaining work is done by C alone. How much should C get?

  • (A) ₹ 177
  • (B) ₹ 180
  • (C) ₹ 210
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rudra Pratap Singh • 3.39K Points
Extraordinary Geography

179) Three important rivers of the Indian subcontinent have their sources near the Mansarover Lake in the Great Himalayas. These rivers are

  • (A) Indus, Jhelum and Sutlej
  • (B) Brahmaputra, Sutlej and Yamuna
  • (C) Brahmaputra, Indus and Sutlej
  • (D) Jhelum, Sutlej and Yamuna
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 18

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL