Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 4
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 4 of Department 167]
31) How much calorie of energy is released by a boiled egg -
(A) 50
(B) 60
(C) 40
(D) 77
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) In a human body, the longest bone is in the
(A) rib cage
(B) arm
(C) thigh
(D) vertebral column
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Which among the given is used in the treatment of cancer
(A) Chemotherapy
(B) Electrotherapy
(C) Psychotherapy
(D) Physiotherapy
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) Biodegradable wastes can usually be converted into useful substances with the help of:
(A) Radioactive substances
(B) Nuclear proteins
(C) Viruses
(D) Bacteria
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) At which place do the electrical charges reside in a charged conductor
(A) at the core
(B) outer surface of the body
(C) throughout the body
(D) depended upon the nature of the body
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) The cross-section of a stem of tree has fifty rings, what is the age of the tree
(A) 50 yrs
(B) 50 months
(C) 5 yrs
(D) 25 yrs
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) In digestion, proteins are converted into
(A) Maltose
(B) Glucose
(C) Amino acids
(D) Fatty acids
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Heart murmur signals a
(A) improper development of muscles
(B) dislocation of the heart
(C) poor oxygenation
(D) defective valve
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Study of field crops is called
(A) Olericulture
(B) Pomology
(C) Floriculture
(D) Agronomy
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) The specific role of Vitamin K is in the synthesis of
(A) Globulin
(B) Albumin
(C) Antibodies
(D) Prothrombin
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL