43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 7 of Department 167]

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

61) Idioms and Phrases of bracket part:
I won't mind even if he (goes to dogs).

  • (A) goes mad
  • (B) is insulted
  • (C) is ruined
  • (D) becomes brutal
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

62) Idioms and Phrases of bracket part:
Mr. Roy is known as a (shop lifter) in the city commercial centre.

  • (A) daily visitor
  • (B) buyer of all new things
  • (C) smuggler
  • (D) a thief in guise of customer
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

63) Idioms and Phrases of bracket part:
Shweta might (scream blue murder), but I feel Ritu should get the promotion since she is better qualified for the job.

  • (A) suffer from persecution complex
  • (B) try to prove herself as more suited to the job
  • (C) regard it as an act of partiality
  • (D) make a great deal of noise and object vehemently
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

64) Idioms and Phrases of bracket part:
Whenever I meet him he (pulls a long face).

  • (A) looks angry
  • (B) looks cheerful
  • (C) looks gloomy
  • (D) looks indifferent
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

65) Idioms and Phrases of bracket part:
The parliamentary inquiry into the Bofors deal has not (brought to light) any startling facts.

  • (A) proved
  • (B) highlighted
  • (C) disclosed
  • (D) probed
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

66) Idioms and Phrases of bracket part:
He is a plain, simple and sincere man. He will always call a (spade a spade).

  • (A) say something to be taken seriously
  • (B) desist from making controversial statement
  • (C) find meaning or purpose in your action
  • (D) be outspoken in language
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Politics

67) Under which Article of the Constitution can an individual move to the Supreme Court directly in case of any violation of Fundamental Rights?

  • (A) Article-32
  • (B) Article-28
  • (C) Article-29
  • (D) Article-31
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Right to constitutional remedies under Article 32 of the Indian Constitution empowers the citizens to move a court of law in case of any denial of the fundamental rights. The courts can issue various kinds of writs such as habeas corpus, mandamus, prohibition, quo warranto and certiorari.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 167 | Page : 7

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL